YouTube Abone Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?

YouTube Abone Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?


Günümüzde birçok Youtube kanalı bulunmaktadır. Bilgi vermek için, ders anlatmak için ya da gezginlerin ülkeleri veya şehirleri tanıtmak için kanalları olabiliyor. Eğer yemek yapıyorsanız, tariflerinizi ve yemeklerinizi de geniş kitlelere tanıtmak istiyorsanız en etkili yöntemi Youtube kanalı açmaktır.
 

Kanal sahiplerinin daha görünür olmak ve çok izlenmek için önemsedikleri de elbette abone sayısı olmaktadır.
Kanal sahipleri genel olarak kanallarına uygun içerikler hazırlayarak abone sayılarını ve izlenme sayılarını arttırmak için çalışırlar. Düzenli olarak kanalınıza içerik yükleyerek abone sayınızı arttırabilirsiniz. Bazı içerik üreticileri ise abone sayılarını gizlemeyi tercih ederler.
 

Abone Sayısı Nasıl Gizlenir?
Birkaç adımda Youtube abonelik sayısını gizleme işlemini yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek Youtube kanalınızın abonelik sayısını gizleyebilirsiniz.
 

  • İlk olarak kanalınıza giriş yapınız.
  • Daha sonra ise sağ üst köşede bulunan profil resmine basınız.
  • Bastığınızda çıkan seçenekler arasından Youtube Studio seçeneğini seçiniz.
  • Karşınıza çıkan sayfanın sol alt kısmında ayarlar seçeneğini göreceksiniz. Oraya basınız.
  • Daha sonra sol kısımdaki kanal sekmesini seçiniz.
  • Üst kısımda özellik uygunluğu kısmı olacak oradan gelişmiş özellikleri seçiniz.
  • Burada abone sayısı başlığını bulunmaktadır. Bu başlıkta kanalıma abone olan kullanıcıların adını göster sekmesinden onayı kaldırarak kaydet tuşuna basınız. Artık abone sayınız diğer kullanıcılara gösterilmeyecek. 

 

Eğer bu işlemleri telefondan yapmak istiyorum diyorsanız bu mümkün olmayacaktır. Mobil Youtube uygulamasından abone sayısı gizlenememektedir. Bunun yerine telefonunuzun tarayıcısından Youtube sitesine girerek gerekli adımları uygulamanız gerekmektedir.
Abone Sayısını Gizlemek Gerekli Mi?

Abone sayısı az içerik kanalları, kanallarına ön yargıyla yaklaşılacağını düşündükleri için Youtube abone sayısı gizleme nasıl yapılır araştırmasını çok sık yapmaktadır. İnsanlar abone sayısı çok olan kanalların daha iyi içerik ürettiği yanılgısına kapılmaktadır. Bu yüzden de iyi içerik üretseniz dahi kanalınızı yeni açtıysanız ön yargılardan uzaklaşmak için abone sayınızı gizleyebilirsiniz 

Abone Olunan Kanalların Gizlenmesi
Profilinizdeki aboneliklerim kısmını gizli olarak ayarlandığında kimse abone olduğunuz kanalları görememektedir. Yalnızca abone olduğunuz kanalların canlı yayınına katılırsanız canlı sohbet sırasında abone olduğunuz görülebilir. Onun dışında abonelikler kısmından herkese açık olarak ayarlamadığınız sürece abone olunan kanallar gizli kalacaktır.