Twitter'da Çekiliş Hakkında Her Şey

Twitter'da Çekiliş Hakkında Her Şey

 

Birçok marka tanıtıcı faaliyetleri için Twitter'da çekilişler düzenlemeye odaklandı. Peki bunlar yasal mı? Nasıl organize edilirler? 

 

Twitter’da çekilişler sandığınızdan daha sık oluyor. En baştan başlayalım ve twittering sosyal ağında bir ödül yarışması düzenlemenin neden yararlı olduğunu görelim.

 

Twitter'da bir çekiliş başlatmak ve oluşturmak, aşağıdaki nedenlerle yararlıdır:

  • Takipçilerinizi artırın
  • Takipçilerle etkileşim kurun
  • Sohbet oluştur
  • Müşteri adayları edinmeniz sağlar

 

Sosyal ağlarda bir ödül yarışmasını etkinleştirmek, markanız için profilli potansiyel müşteriler edinmenin mükemmel bir yoludur. Çevrimiçi yarışmanıza katılanlar, katılım için verilerini serbest bırakmak zorunda kalacaklar ve bu, gelecekteki e-posta pazarlama ve yeniden pazarlama kampanyalarına kapı açıyor.

 

Twitter Çekilişleri Yasal mı?

 

Aynı kurallar Twitter için de Facebook ve Instagram için geçerlidir. Twitter'da harici bir platformun yardımı olmadan bir yarışma başlatmak, aynı sosyal ağın kurallarına aykırıdır. Twitter’da herhangi bir türde yarışma başlatmaya karar verirseniz, her zaman yürürlükteki mevzuata uygun hareket etmelisiniz.

 

Twitter'da Çekiliş İçin 3 Adım

 

Mevzuatının gerektirdiği her şey detaylı bir şekilde yerine getirildikten sonra ödüllü yarışmaların oluşturulması için 3 temel adım daha var, bunları detaylı olarak görelim.

 

  1. Ödül Hedefi

 

Sosyal ağlarda çevrimiçi bir yarışma başlatmadan önce ulaşılması gereken bir veya daha fazla hedefin belirlenmesi esastır. Çevrimiçi yarışmaların oluşturulmasıyla ulaşılabilir hedefler şunlardır:

 

  • Markanızın artan katılımı
  • Marka bilinirliğinizin iyileştirilmesi
  • Slogan yaratma faaliyetleri
  • Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriğe dayalı kampanyaların başlatılması
  • Yeni ürün/hizmetlerin lansmanına yönelik reklam kampanyalarının başlatılması

 

2. Ödül

 

Dijital pazarlama söz konusu olduğunda, kitleniz viral katılıma uyarılır ve sosyal Yarışmanızı yaymak için teşvik alırlar. Böylece, bir ödül yarışması Twitter çekilişi ödülünüzle markanızın bilinirliğinin yayılmasını sağlayacaktır.

Az önce açıklananları elde etmek için, basit ama kazanan bir fikre sahip olmanız ve çevrimiçi çekilişlerinize toplu katılımı teşvik eden ödülleri incelemeniz gerekir.

 

3. Ödül Çekilişi Tanıtımı

 

Rekabetinizi sosyal ağlarda iletmek ve tanıtmak için, yarışmanızın yayılmasına ve tanınmasına adanmış bir hashtag oluşturmanız önemlidir. Çevrimiçi ödüllü yarışmanızın dağıtımı organik olarak ya da ücretli reklamlarla gerçekleştirilebilir.