Twitter’da Onaylanmış Hesap Sahibi Nasıl Olunur?

Twitter’da Onaylanmış Hesap Sahibi Nasıl Olunur?

Sosyal medya hesaplarının yaygınlaşmasıyla beraber birçok yenilik hayatımıza girmiştir. Bizde yazımızda Twitter’da onaylanmış hesap sahibi nasıl olunur? Bu konuyu inceleyeceğiz.

Twitter’da onaylanmış hesap sahibi nasıl olunur? Birçok kimse bu konuda bilgi sahibi olmak ister. Twitter kullanımının artmasıyla beraber birçok farklı sorun ortaya çıkmıştır. Bu sorunları aşma noktasında geliştirilen uygulamalar kullanıcıların ilgisini çekmektedir. Bizde yazımızda Twitter’da onaylanmış hesap sahibi nasıl olunur? Bu konuyu ele alalım. Fakat bundan önce Twitter onaylı hesap nedir? Bu başlıktan biraz bahsedelim.

Twitter Onaylı Hesap Nedir?

Twitter onaylı hesap kavramı sık duyulan ve karşılaşılan uygulamalardan biridir. Genel anlamıyla twitter onaylı hesaplar tanınmış kişi yada kuruluşların orijinal kullanıcıları olduklarını belirten bir uygulamadır. Kullanıcıların bir anlamda kimlikleri olan twitter onaylı hesaplar mavi onay rozeti ile tüm kullanıcılara güven sağlar.

Twitter kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak artan sahte hesap kullanımlarına twitter mavi tik rozetiyle büyük oranda engel olmaktadır. Profilin hemen yanında yer alan mavi tik tanınmış kişi yada kuruluşların güvenirliğini ve tanınırlığını artırmaktadır. O zaman yazımızın devamında twitter onaylı hesap nasıl olunur? Bu konuyu ele alalım.

Twitter Onaylı Hesap Nasıl Alınır?

Twitter onaylı hesaplar sağladığı avantajlarla birlikte birtakım koşulların yerine getirilmesini zorunlu kılar. Mavi onay rozeti için twitter sayfasından başvuru gereklidir. Bu başvurudan önce profil adı, profil fotoğrafı, aktif bir hesap ( son altı ayda en az bir kez giriş yapmış olmak), son bir yılda devre dışı kalmamak, onaylanmış e-mail ve telefon numarası gibi bilgilerin yer alması işleri daha kolaylaştıracaktır. Bunun yanında web sitesi bilgileri ve gizlilik ayarının herkese açık şekilde tanımlanmış olması gerekir.

Twitter hesap onaylatma işlemlerinde şirketler, marklarda resmi kimlik, mail yada resmi internet sitesi istenecek bilgiler arasındandır. Özellikle markaların satış ve reklamlarında mavi onay rozeti büyük etkiler yaratmaktadır.

Twitter hesap ayarlarından twitter başvuru formu ve diğer yerine getirilmesi gereken koşullar yerine getirildikten sonra mavi tik onaylı hesap edinilir. Görünürlük ve güvenirlik açısından oldukça yararlıdır.