Threads Nedir? Nasıl Threads Hesabı Açılır? 2023

Threads Nedir? Nasıl Threads Hesabı Açılır? 2023

  • Threads uygulaması 6 Temmuz 2023 tarihinde yayın hayatına başlayan sosyal ağ hizmeti veren uygulamalardan birisidir. Twitter’ın benzeri olarak çıkan uygulama, Meta şirketi tarafından rakip olarak çıkarılmıştır.
  • Uygulama takip ettiğiniz insanların paylaşımlarını görmenizi sağlayan ve arkadaşlarınız ile paylaşım yapabileceğiniz bir uygulama. Daha öncesinde Twitter kullanan kişiler konuya hakim olsa da Twitter kullanmadıysanız uygulama hakkında tam bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Uygulama düşüncelerin, fotoğrafların, özlü sözlerin arkadaşlarla paylaşıldığı bir uygulama olarak söylenebilir.

Threads Nedir?

  • Threads uygulaması Meta şirketi tarafından çıkarılan Twitter benzeri bir uygulama olarak hayatımıza giriş yapmıştır. Mark Zuckerberg’in kurup, yöneticiliğini yaptığı Meta şirketi uzun zamandır Twitter’a rakip uygulama geleceğini belirtmişti. Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi büyük sosyal medya araçlarından sonra reklam yapılmasına gerek kalmadan Threads’i hayatımıza sokmaya başardılar. Sadece 24 saatte 40 milyon kullanıcıyı geçmeyi başaran uygulama, Türkiye’de de oldukça sevilmiş durumda.

  • 6 Temmuz 2023, Türkiye saatine göre gece 2 sularında yayınlanan uygulama, Instagram uygulaması olarak çalışmaktadır. Instagram ile bağlantılı çalıştığından dolayı eskiden takip ettiğiniz kişilere çok daha rahat şekilde ulaşabiliyorsunuz. Birçok kişi yeni Twitter olarak Threads’i adlandırmaya başladı bile. Özellikle uygulamalar arasındaki benzerliğin çok fazla olması ve Twitter hakkında kötü yorumların artması uygulamanın tutma nedenleri arasında gelmektedir.
  • Henüz yeni yayınlandığı için Threads by Instagram hakkında detaylı bilgi vermek o kadar kolay değil. Fakat Twitter benzeri bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Twitter’da yer alan hashtag ve dm özellikleri ise uygulamada henüz yok.

 

Threads Hesabı Nasıl Açılır?

 

  • Threads hesabı açmak oldukça kolaydır. Çünkü uygulamanın şu andaki tek kayıt şartı Instagram hesabınız olmasıdır.Threads, Instagram sosyal medya uygulamasının uzantısı olarak çıkmış bir uygulama olarak lansman edilmiştir. Bundan dolayı da Instagram ile bir profiliniz oluyor.

  • Aynı datayı kullanan iki sosyal medya aracı arasında hesap açmak için Instagram profilinizin olması gerekmektedir. Daha sonrasında telefonunuza “Threads, an Instagram app” indirerek, kurulum işlemini tamamlayın. Android telefonlar için Play Store, iOS telefonlar için ise App Store’da uygulama bulunmaktadır. Arama kısmına yalnızca Threads değil, Threads, an Instagram app yazarak aratmanız gerekmektedir. Yayıncı olarak “Instagram” olan uygulamayı indirin. İndirdikten sonra karşınıza çıkan ekranda “Instagram ile Devam Et!” yazısı gelecektir. Instagram profiliniz ile kolay şekilde giriş yapabilirsiniz.

Threads Nasıl Kullanılır?

 

  • Threads sosyal medya uygulaması oldukça yeni olduğundan dolayı nasıl kullanılır soruları oldukça fazla. Özellikle Twitter kullanmayan kullanıcılar için uygulama mantığı ilk başta garip gelebilir.
  • Threads duygularınızı, düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir sosyal medya uygulaması olarak çıkmıştır. Asıl olayı belirli bir yazıyı paylaşmak olsa da fotoğraf ve video paylaşmak da mümkündür. Uygulamaya Instagram hesabınız ile giriş yaptıktan sonra altta yer alan panelden kullanımı yapacaksınız. Ortada bulunan işaret yeni yazı paylaşmanızı sağlamaktadır. En sağdaki icon ise profilinizi görüntülediğiniz ve profil düzenlemesini yapacağınız ekrandır.
  • En solda bulunan ekran ana sayfa olarak geçmektedir. Arkadaşlarınızın, takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarını buradan görebilirsiniz. Henüz mesajlaşma ve belirli konu hakkında ortak konuşmaların yapılması gibi özellikler uygulamada bulunmuyor. Fakat kısa süre içerisinde geleceği düşünülmekte.