Instagram Shadow Ban & Çözümü

Instagram shadown ban ve çözümü instagram kullanıcıların neredeyse aradıkları ve çözümünü bulamadıkları konulardan biri olmaktadır. Peki nedir bu shadow ban ve neden instagram bizi bu etkene maruz bırakır bununla ilgili detaylı bir açıklama yapacağız.

Shadown ban instagram’ı kötüye kullanmak isteyen ve spam yapanlara instagramın yapmış olduğu bir engeldir. Bu engeli alan hesaplarda etkileşim ciddi sayıda düşerek keşfet ve instagram hashtag yani etiketlerinde paylaşımlarınızın çıkmayarak hesabınızın kısıtlamaya girmesidir. Hesabınız keşfet ve önerilen paylaşımlarda çıkmayarak sizi takip etmeyen insanlara ulaşamazsınız bu sayede hesabınızın etkileşimi ciddi sayıda düşecektir. Aynı şekilde paylaşım altında yapmış olduğunuz hashtag yani etiketlerde paylaştığınız gönderiler gözükmeyerek hesabınızın organik etkileşimi azalır.

Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz?

Bu durumdan kurtulmak için hesabınızda yapmış olduğunuz paylaşım sayısını günde 1 paylaşıma düşürerek kesinlikle gönderi altlarında hashtag yani etiket kullanmayınız. Günde 1 paylaşım yaparak hesabınızın mevcut aktifliğini korumaya devam ederek bir nebze spam yapmaktan kaçının. Hashtag ve etiket kullanmadan yaptığınız paylaşımlar sayesinde hesabınızın spama daha fazla girmesini engelleyeceksiniz. Bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken tek şey beklemek.

İnternet ortamında çok fazla yanlış bilgi verilmekle beraber insanları yanlış yönlendirmektedirler. Shadow ban yiyen bir hesap kesinlikle en az 15 günden önce bu durumdan kurtulamaz. Yukarıda anlattığımız seçenekler sayesinde ise en az 15 gün içinde hesabınız tekrardan eski durumuna dönecektir. Fakat yukarıdaki adımları uygulamadığınız taktirde shadow ban süreniz dahada çok uzayacaktır. Şuanda tek çaresi beklemek olup başka bir çözümü yoktur.

 instagram takipçi satın al 

Instagram üzerinde ilk aldığınız shadow ban 15 gün sürse bile tekrarlamanız durumunda bir sonraki süreçler 1 ay ve daha fazla olacaktır. Bu durumun her zaman tekrarlanmaması içi genelde paylaşımlarınız ile alakalı hashtag ve etiket kullanarak her paylaşımınız da farklı hashtag ve etiket kullanmanız bu durumun bir daha tekrarlanmaması adına iyi olacaktır.