Instagram Qr Kodu Ne İşe Yarar?

Instagram, sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşımı yapılan ücretsiz kullanılan uygulamadır. Dünya da birçok insan bu uygulama sayesinde sosyal çevresini arttırmakta hatta farklı ülkelerden insanlarla arkadaşlık kurmaktadır.

Dünyada çok yaygın kullanılan bu uygulama sürekli yenilenmektedir. Uygulama içinde barındırdığı özelliklerle yediden yetmişe tüm insanlara eğlenceli bir dünyanın kapısını açmaktadır. Son yenilik QR kod özelliğidir. Birçok insan bu özelliği merak etmektedir.

Instagram Qr Kodu Nedir?

 

Kısa bir süre önce kullanıma başlayan bir özelliktir Qr kod. Qr kod ile Instagram da istediğiniz kullanıcıya rahatlıkla ulaşma imkanı sağlanmaktadır.

Instagram Qr Kodu Sağladığı Kolaylıklar

Qr kod ile kullanıcılara kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Özellikle işletmelere ulaşmak çok daha kolaylaşmaktadır. Dünya genelinde işletmelere ulaşma imkanı sağlanmaktadır. Qr kod ile işletmelere Instagram kullanıcılarının rahatlıkla ulaşımı sağlandığı gibi kullanmayan insanlarda rahatlıkla bu işletme bilgilerini görebilecek. İşletme hesabına ait Qr kodu okutarak işletmenin Instagram sayfasına ulaşabilecek.

Instagram Qr Kodu Kullanım Amacı Nedir?

Instagram Qr kod çok merak edilen bir özelliktir. Bu kodun amacı tanıdığımız ancak Instagram da bulamadığımız kişilere kolayca ulaşmamızı hedeflemektedir.

Instagram Qr Kodu Nasıl Kullanılır?

Uygulamaya yeni eklenen bu özellikle daha önce tanıdığımız kişinin adını arattığınız taktirde bu kişiye kolayca ulaşmış oluyorsunuz.

Instagram da öncelikle profilinizin ayarlar bölümünden ad ara kısmına tıklamanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra cep telefonunuzun ya da farklı bir cihazın kamerası ile etiketleri taratabilirsiniz.

Instagram Qr Kodu Nasıl Oluşturulur?

Instagram Qr kod oluşturmak için profil sayfanızı açmanız gerekmektedir. Profilde sağ üstte bulunan üç çizgiye dokunulmalıdır. Buradaki Qr kod seçeneği seçilmelidir. Bu işlem sonrasında karşınıza size özel oluşturulan Qr koda ulaşabilirsiniz.

Bu özellik ile hem aradığınız kişilere kolayca ulaşabildiğiniz gibi sizi arayan kişilerin de sizi bulması kolaylaşmış olacaktır. Özellikle işletme sahipleri bu şekilde kolayca potansiyel müşterilere ulaşmış olacaktır.

Instagram qr kodu hakkında detaylar;

  • Bu özellik sadece Instagram da kullanılmamaktadır.
  • Twitter, Snapchat ve Facebook gibi popüler uygulamalarda da kullanılabilmektedir.
  • Bu kodlar genellikle profesyoneller tarafından kullanılmaktadır.