İnstagram Masaüstü Direkt Mesaj Güncellemesi

Direkt Mesaj, popüler “Sosyal Medya” uygulaması olan İnstagram‘da, sadece ve sadece mobil uygulama üzerinden yapılmaktaydı. Kullanıcılar birbirleri ile mesajlaşmak için, mobil uygulamayı indirmek ve yüklemek zorundaydı. Yeni gelen güncelleme ile beraber, bu sorun ortadan kalktı. Artık masaüstü tarayıcınızdan da İnstagram DM’yi kullanabileceksiniz. İşte detaylar…

 

İnstagram Nedir?

İnstagram, 2010 Yılında sadece İOS cihazlar için kullanıma sunulan, daha sonra ise 2012 Yılında ise Android cihazlar içinde kullanıma sunulan, fotoğraf ve video paylaşıma olanak sağlayan popüler “Sosyal Medya” uygulamasıdır.

İnstagram Ne İşe Yarar?

İnstagram, kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşma, karşılıklı ve grup halinde mesajlaşma, sesli mesaj gönderme ve görüntülü konuşma gibi bir çok kullanıma olanak tanımaktadır. Bunları yaparken de, kullanıcılar birbirlerini takip edebilir, paylaştıkları gönderileri beğenip, yorum atabilirler.

Profilini sadece ve sadece belirli kişilerin görmelerini isteyen kişiler ise de hesaplarını gizleyebilir ve kısıtlayabilir. Bunların haricinde de son yapılan güncellemeler ile birlikte, mağazalar içinde kullanım deneyimlerini arttırarak, dijital olarak ürün satan kişilere de uygun hale getirilmiştir.
Şimdi ise gelelim asıl konumuz olan Masaüstü Direkt Mesajlaşma.

İnstagram Direkt Mesaj

İnstagram, kurulduğu andan itibaren kullanıcılarına sadece mobil olarak kullanıma sunmaktaydı. Gün geçtikçe çeşitli güncellemeler ile beraber, masaüstü kullanıma da geçiş yaptı. İlk zamanlar sadece hesap açabilirken, şimdi ise profilimizi düzenleyebiliyor, başka kişilere istek atabiliyor, hikayelerini görebiliyor, gönderilere yorum ve beğeni yapabiliyoruz. Son yapılan güncelleme ile beraber, istediğim kişiler ile konuşabiliyoruz. Yani “Direkt Mesaj” artık masaüstü’nde kullanılabilecek.

Masaüstü’nde İnstagram Direkt Mesaj Nasıl Kullanılır

Direkt Mesaj, masaüstü’nde kullanımı çok ama çok basittir. İnstagram.com adresine giderek, hesabımıza giriş yapıyoruz. Hesabımıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede “Direkt Mesaj” ikonunaburaya tıklayın tıklıyoruz. Karşımıza açılan sayfadan dilediğimiz kişiler ile konuşabiliyoruz.

Şimdilik sadece mesaj ve fotoğraf göndermeye olanak tanıyan masaüstü mesajlaşma, kısa sürede diğer güncellemeler ile ses kaydı gönderme ve görüntülü arama gibi özelliklerinde gelmesi düşünülüyor.