Instagram Hikaye Kapakları Nasıl Değiştirilir

Instagram Hikaye Kapakları Nasıl Değiştirilir

İnstagram’ın hayatımıza girmesi ile beraber birden fazla özellik de buna entegre olarak değişmeye başladı bu yazımızda İnstagram hikaye kapakları nasıl değiştirilir konusunu ele alacağız.

İnstagram hikaye kapakları nasıl değiştirilir sorusu birçok İnstagram kullanıcı tarafından merak ediliyor burada İnstagram’da yayınladığınız hikayelerin kapak fotoğraflarınız değiştirmek için izleyeceğiniz adımları bu yazımızda sizlere vereceğiz.

İnstagram Hikaye Paylaşma Özelliği Nedir?

İnstagram’da hikaye paylaşma özelliği geldiği günden bu yana birçok İnstagram hesabı hikayeler sayesinde anlık olarak kısa süreli paylaşım yapıyor bununla beraber takipçileriniz 24 saatlik süresi olan hikayeleri de görmesi açısından aynı zamanda bu paylaşımları stoklayacağı bir alana da sahip bu nedenle İnstagram da profil kısmında kolay bir şekilde erişebileceğiniz bu hikayelerin depolandığı alana da bir fotoğraf ekleyebilirsiniz ve kullanıcıların da bu hikaye kapaklarını kolay bir şekilde görmesini sağlayabilirsiniz.

Burada daha çok öne çıkan hikayelerin de kapak fotoğrafları İnstagram algoritması tarafından otomatik olarak ilk seçilen fotoğraf olarak ayarlanır. Bunun sonrasında da öne çıkan hikayelere de bağlı olarak her birini de ayrı ayrı isimlendirme seçeneğini de deneyebilirsiniz. Burada aynı zamanda eski durumlarınızı yani hikayelerinizi belirleyen sekme üzerine bir kapak fotoğrafı da ekleyerek takipçilerinizin dikkatini çekmesini de sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkan Hikâye Kapak Fotoğrafı Nasıl Değiştirilir?

Öne çıkan hikayelerin kapak fotoğrafı galeriden seçilen fotoğraflarla değişebileceği gibi aynı zamanda önce attığınız hikaye de yer alan fotoğralar da olabilir. Bu nedenle İnstagram üzerinden hikaye kapak fotoğralarını değiştirmek için izleyeceğiniz adımlar şu şekilde;

  • Önce Instagram profiline giriş yapınız.
  • Burada öne çıkan hikayeler bölümünde yer alan + sekmesine tıklayınız
  • İstediğiniz hikayeleri tek tek seçin
  • İleri sekmesine tıklayın burada vereceğiniz ismi ve profil fotoğrafını göreceksiniz.
  • Kapağı düzenle seçeneğine tıklayınız
  • Burada aynı zamanda hikaye kapak fotoğraflarını düzenleme konusunda aynı zamanda galeriden seçtiğiniz fotoğraf ile de değişebilirsiniz.

Bu şekilde bir yol izlediğiniz zaman kolay ve hızlı bir şekilde instagram öne çıkan hikayeler kapak fotoğrafını değiştirebilirsiniz.