İnstagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

İnstagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

 

Sosyal medya hesapları her geçen gün kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor. Bunlardan biri olan instagram hassas içerik kısıtlama özelliği nedir? Yazımızda bunu ele alacağız.

İnstagram hassas içerik kısıtlama özelliği nedir? Birçok kullanıcı bu konuda fikir sahibi olmak ister. İhtiyaç duyulan gereksinimlere yönelik İnstagram birçok farklı özellik geliştirmiştir. Bunlardan biri olan hassas içerik kısıtlaması birçok açıdan kullanıcılara fayda sağlar. Sunmuş olduğu seçeneklerden herhangi birini tercih etmek mümkündür. O zaman instagram hassas içerik kısıtlama özelliği nedir? Bu konuyu değerlendirelim.

İnstagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği

İnstagramın getirmiş olduğu yeniliklerden biri olan hassas içerik kısıtlama özelliği kullanıcılara imkan sunuyor. İnstagram kullanıcılarının sayısının oldukça fazla olması ve her geçen gün artması bu uygulamanın bazı tedbirler almasını gerekli kıldı. Her milletten, dinden, kültürden, inanıştan insanın bu mecralarda paylaştıkları içerikler kimisine normal gelirken kimisini rahatsız etti. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin de oldukça fazla instagram kullanıcısı olması paylaşımların içeriklerine dikkat edilmesi gerekliliğini ortaya çıkardı. Bunun üzerine instagram hassas içerik kısıtlama özelliği ile birtakım yenilikler getirmiştir.  Artık tüm kullanıcıların instagram hassas içerik kısıtlama yapma imkanı vardır. Bu özelliğin amacı olarak yalnızca erotik içeriklerin kısıtlanması yoktur.  Aynı zamanda şiddet, zararlı içerikler ve nefret söylemlerine karşı erişim kısıtlamaları getirir. Yazımızın devamında hassas içerik nasıl yapılır? Bunu ele alalım.

Hassas İçerik Nasıl Yapılır?

Hassas içerik için profilinizin sağ üst köşesine giderek buradan ayarlar sekmesine girin. Ardından hesap seçeneğinde bulunan hassas içerik kontrolüne gidin. Burada karşınıza 3 seçenek çıkacaktır. İzin ver, sınır yada daha da fazla sınırla seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. İnstagram genel olarak sınır (varsayılan) seçeneğini otomatik olarak tanımlıyor. Sınır seçeneğinde instagram uygunsuz içerik uyarısı veriyor. Bu yazının üstüne gelerek içeriği görme imkanı vardır. İsteyenler izin ver seçeneğiyle keşfette ve paylaşımlarda hassas içerikleri direk görebilirler. Fakat izin ver seçeneğini 18 yaşından küçüklere seçme imkanı verilmez. Bunların dışında daha da sınırla seçeneği ile tüm bunlara maruz kalmadan da instagram kullanılabilir.