Instagram Fotoğraf Kalitesi Neden Düşüyor?

Instagram Fotoğraf Kalitesi Neden Düşüyor?

Instagram'a fotoğraf atınca kalitesi düşmeye başlıyor. Fotoğraf kalitesini yükseltmek için yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

İnstagram fotoğraf kalitesi neden düşer? En popüler sosyal medya sitelerinden biri olan İnstagram’ a milyonlarca fotoğraf ve video içeriği yükleniyor. Kullanıcılar attıkları fotoğrafların en iyi şekilde gözükmesini ister. Ancak farklı nedenlerden dolayı atılan fotoğrafların kalitesi düşer. Bu yüzden bir çok kullanıcı İnstagram fotoğraf kalitesi düşüyor sorunu hakkında detaylı bir araştırma yapıyor.

İnstagram Fotoğraf Kalitesi Düşüyor Sorunu

Instagram, milyonlarca kullanıcıya sahip uygulamalardan bir tanesidir. Instagram, tamamen fotoğraf paylaşımı yapmak amacıyla kuruldu. Güncellemelerle beraber uygulama da farklı özelliklerde yer almaya başladı. Yine de Instagram fotoğraf paylaşımı üzerinden hizmetlerini yürütüyor.

Kolay kullanımı sayesinde milyonlarca kişiye hitap etmeyi başaran Instagram özellikle fotoğraf yükleme konusunda kullanıcılara sorun yaşatabiliyor. Instagram’dan fotoğraf paylaştığınız zaman kalitesinin düştüğünü gözlemleyebilirsiniz. Bu sorun günümüzde de devam etmektedir.

Fotoğrafın Kalitesi Düşmeden Nasıl Paylaşım Yapabilirim?

Her fotoğrafın boyutu bulunur. Fotoğrafların boyutlarını belirleyen farklı etkenler bulunur. Bir kaç işlem yaparak İnstagram fotoğraflarının kalitesini arttırabilirsiniz. İnstagram fotoğraf kalitesi düşüyor sorununu çözmek için şu işlemleri uygulayabilirsiniz.

  • Fotoğraflarınızı doğru ışıkla çekin. Düşük ışığa sahip fotoğrafların kalitesi düşecektir.
  • Fotoğrafı çekerken uygun odaklamayı yapmalısınız. Çekim sırasında ortaya çıkabilecek en ufak titreşim dahi fotoğraf kalitesini ciddi şekilde etkileyecektir.
  • İnstagram uygulamasının güncel olması gerekir.
  • Işık oranında aşırıya kaçılmaması gerekir. Fazla aydınlık ortamda çekilen fotoğrafların da kalitesi düşer.
  • Çekim gerçekleştirmeden önce mutlaka gerekli ayarlamaları yapmalısınız. Nasıl bir çekim yapmak istiyorsanız o stile uygun filtrelerden yararlanabilirsiniz.
  • Fotoğraflarınız için uygun olan efekt uygulamalarını kullanmalısınız.

Sosyal medya platformlarına olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. İnstagram üzerinde paylaşılan fotoğrafların boyutu son derece önemlidir. Instagram 1080X1920 boyutlarında fotoğraf paylaşılmasını talep eder. Yüksek boyutlu fotoğraflar yüklendiği zaman kalitesi düşer. Yüksek foto attığınız zaman fotoğraflarını bu formata dönüşmektedir. Instagram’a yüksek kalitede fotoğraf yükleme sorununu pek çok kullanıcı yaşayabiliyor. Yazımızda yer alan önlemleri uygulayarak sizde fotoğraflarınızı kaliteli hale getirebilirsiniz.