Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır?

Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır?


Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de milyonlarca Facebook kullanıcısı bulunurken Facebook’un bir özelliği olan Facebook sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır, kullanıcılar tarafında araştırılmaktadır.

Birden sayfa kullanıcıya sahip kullanıcılar çoğunlukla sayfa değiştirmekten yoruluyor. Facebook bu durumlarda kullanıcıların sayfalarını birleştirip tek sayfadan giriş yapmasına olanak sağlıyor.

Bu sayede iki sayfanın beğeni ve takipçilerini tek bir sayfada birleştirip kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca hedef kitleye ulaşmak tek sayfa ile daha hızlı ve kolay oluyor.
Birkaç kurum ve kişiler daha önceden açmış oldukları iki sayfanın gereksiz olduğunu zamanla anlıyor. Sayfa yönetiminin tek sayfa olarak daha kolay olduğunu anlıyor ve bu sebeple Facebook sayfa birleştirme işlemi bir gereksinim haline geliyor.

Facebook sayfa birleştirme sayesinde iki sayfa yerine direkt tek sayfa ile yönetim işlemi gerçekleştiriliyor. Sosyal medya kullanıcıları için Facebook sayfa birleştirme işlemi önemli fakat zor bir süreç olmaktadır.
Facebook Sayfa Birleştirme Esnasında Yapılacak İşlemler

Mevcut iki sayfanın birleştirilmesi ile daha verimli olan tek bir sayfa ortaya çıkar. Bu sayfaların birleştirilmesi için Facebook sosyal medya platformlarının istediği birtakım şartlar vardır. Bu şartlar şunlardır.

Birleştirilmek istenen iki sayfanın da yöneticisinin aynı olması gerekmektedir.
Facebook sayfa birleştirme yalnız yönetici tarafından yapılabilmektedir. Yönetici olmayan kişiler bu işlemi yapamaz.
Birleştirilmek istenen sayfaların mutla aynı isme sahip olması gerekmektedir.

Facebook.com/Pages/Merge adresine giriş yapın. Mükerrer sayfaların birleştirilmesini “talep et” sayfası çıkacak. Daha sonra birleştirilmek iki sayfayı da seçip “devam’a” tıklayın. 
Burada önemli olan ilk seçilecek sayfadır. Çünkü işlem onaylandığında artık sadece o sayfa görünecek ve kullanılacak.
Burada ikinci sayfa bileşen durumundadır. Daha güçlü ve iyi olan sayfa birinci sayfa olarak seçilmelidir.

Facebook Sayfa Birleştirme’ de Sınır Var Mı
Talep edilen birleştirme işlemlerinde herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken art arda Facebook sayfa birleştirme talebi sonucunda birleştirme engeli alabilirsiniz.

Bunun sebebi ise farklı sayfa beğendirme taktikleri yoluyla açılan sayfaların ücretsiz karşılığı haberiniz olmadan farklı firmalara satılmasıdır.
Son olarak şunu da hatırlatma fayda var. Facebook sayfa birleştirme yapmak için öncelikle sayfaların yedeklenmesi yararınıza olacaktır.