Facebook Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir?

Facebook Arkadaş Listesi Nasıl Gizlenir?


Hemen herkesin bildiği ve kullanmaya başladığı Facebook Uygulaması popülerliğini hala sürdürüyor.
 

Facebook artan talep karşısında kullanıcıların özel olan yaratmaları için birtakım bilgileri kısaltmalarına imkân sunan güncellemeler yaptı.
Profillere ekli olan kişiler yalnızca profil sahibinin izin verdiği bilgileri görebilir. Bu kısıtlama bilgilerin başında

“Facebook arkadaş listesi yer alır”.
Alışveriş şifreleri, çerez uygulamaları, anket şirketleri, bu bilgilere kolayca ulaşabilir. Facebook profillerinde; adı soyadı, cinsiyeti, kullanıcı adı, profil resmi, ülke, dil, yaş ve kapak resmine dair bilgiler yer almaktadır.
Bu bilgileri düzenleyebilir veya kimlerin görebileceğini ayarlayabilirsiniz.

Profilde yer alan “hakkında” başlığı altında bulunan temel bilgileri, Facebook arkadaş listesi ve gönderileri üçüncü taraf kişiler için sınırlayabilir ya da gizleyebilirsiniz.


Facebook Arkadaş Listesi Gizleme Aşamaları
Sosyal medya platformu Facebook Tanımadığınız veya istemediğiniz kişilerin bilgilerinize ulaşmasına engellemeye yönelik seçenekleri çoğaltmaya devam ediyor. Facebook bu hakkı tüm kullanıcılarına sunar.


Arkadaş listesinin görünmesini istemeyen kişiler başkalarını arkadaşlarını, görmeye devam eder. Ancak sizin o arkadaş listesini görmeniz engellemişse arkadaşlarını görmeniz mümkün olmaz.
Arkadaş listesi ayarla seçenekleri tamamen sizin seçiminize göre belirlenir. Facebook arkadaş listesi gizleme aşamaları;
İlk olarak profilinize girip, profilinizi açmanız gerekir.


Açtığınız profil sayfasında ekranın sağ üst kısmında yer alan “ayarlar” sekmesine tıklayın.
Burada Facebook ayarlarınızı yapacağınız alt başlıklar yer alır.


Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra sol sütunda yer alan gizlilik sekmesine tıklanır.
Gizlilik sekmesinin tıklanmasıyla alt kısımda insanlar seni nasıl bulabilir ve seninle nasıl iletişim kurabilir, yer alır.
Bu sorunun altında Facebook arkadaş listesine ait seçenekler bulunur.


Eğer ki arkadaş listenizin görünürlüğünü kısıtlamak düşüncesindeyseniz; “arkadaş listesini kimler görebilir” sorusunun önündeki herkese açık ifadesini değiştirirsiniz.
Facebook’ta Sadece Belli Arkadaşları Gizleme


Arkadaş listenizde yer alan arkadaşlarınızın sadece bazılarının görünmesini engelleyemezsiniz. Bunun yanında listenizdeki arkadaşları herkesle mecburiyetinde de değilsiniz.
Bazı arkadaşları gizleme işlemi için gizlilik ayarlarını açıp Facebook arkadaş listesi “belirli arkadaşlar” seçeneği ile yapabilirsiniz.